Recept: Omelettaart

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

75 gr achterham iets dikker gesneden
4 eieren
5 el melk
30 gr bloem
peper
20 gr boter
150 gr St. Moret
2 el fijngeknipte bieslook
50 gr vers geraspte kaas
4 voorgebakken pistolets
20 gr kruidenboter

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de ham in piepkleine dobbelsteentjes.

  2. Klop de eieren met de melk, de bloem en wat peper tot een egaal beslag en bak er vier omeletten van.

  3. Roer de St.

  4. Moret met de ham en de helft van het bieslook los.

  5. bestrijk een pieschaal of vlaaivorm met wat boter en leg er 1 omelet in.

  6. Bestrijk de omelet met 1/3 deel van het St.

  7. Moretmengsel.

  8. Maak op deze manier nog 2 lagen.

  9. Dek de taart af met de laatste omelet en bestrooi met de geraspte kaas en de rest van de bieslook.

  10. Snij de pistolets schuin in en smeer er wat van de kruidenboter tussen.

  11. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  12. Verwarm het taartje in 15 minuten in de voorverwarde oven.

  13. Verwarm de laatste 7 minuten de pistolets even mee.

  14. Snijd het taartje in punten en serveer met de warme pistolets.