Recept: Peren sorbetijs

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 4 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 dl water
1 el citroensap
100 gr suiker
600 gr rijpe handperen
2 el perensap
4 el Tiskiwi-likeur
4 after eight chocolaatjes
een takje verse munt

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng het water met het sap en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.

  2. Maak de peren schoon.

  3. Wrijf de peren door een zeef.

  4. Spatel de perenmoes met het perensap door de afgekoelde suikerstroop.

  5. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het in 4 uur bevriezen.

  6. Schep het ijs regelmatig goed door om kristalvorming te voorkomen.

  7. Neem het ijs een halfuur van tevoren uit de diepvries en schep er mooie bolletjes van.

  8. Schenk wat Tiskiwi over het ijs en garneer met een takje munt en een after eight chocolaatje.