Recept: Gebakken appel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 cox orange pippins appels
3 el boter
2 el bruine basterdsuiker
3 el bakgember
2 tl koekkruiden
3 el gehakte pecannoten
4 kaneelstokjes

Bereidingswijze van het recept

  1. De oven voorverwarmen op 225 graden C.

  2. Uit de appels het klokhuis boren.

  3. De bovenkanten van de appels schillen, maar de rest van de schil intact laten.

  4. Van de onderkanten een stukje afsnijden, zodat de appels goed blijven staan.

  5. Van de boter, de basterdsuiker, de bakgember, de koekkruiden en de pecannoten een mengsel maken en er de appels mee vullen.

  6. In de vulling een kaneelstokje duwen.

  7. De appels in een ingevette ovenschaal plaatsen en 35 minuten in de oven bakken tot ze mooi zacht zijn.

  8. De appels regelmatig bedruipen met het uitlopende vocht.

  9. De appels op bordjes serveren met wat ingekookt vocht en gezoete mascarpone of creme fraiche.