Recept: Appelscones

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel mosterd
1/2 tl zout
peper
50 gr boter
1 grote gloster appel
75 gr belegen kaas
75 gr spekreepjes
1 ei
5 el geraspte belegen kaas
7 el melk

Bereidingswijze van het recept

  1. De spekreepjes klein snijden en zachtjes uitbakken, dan laten afkoelen.

  2. De geschilde appel en belegen kaas in blokjes snijden.

  3. Het bakmeel boven een kom zeven, de mosterd, het zout, peper en de boter in stukjes toevoegen.

  4. Met de vingers de boter door het meel wrijven tot een kruimelig mengsel.

  5. De appel en kaasblokjes samen met het spek, ei en 4 el van de melk mengen met de kruimelmassa tot een zacht deeg en kort doorkneden.

  6. De oven voorwarmen op 200 graden C.

  7. Het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uitrollen tot een lap van 2 cm dik.

  8. Met een kopje of ronde uitsteekvorm rondjes van 6 cm uit het deeg snijden en deze op een met bloem bestoven bakplaat leggen.

  9. De scones bestrijken met de rest van de melk en bestrooien met de geraspte kaas.

  10. De scones in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar en mooi bruinbakken.

  11. De scones af laten koelen.

  12. Besmeren met boter of roomkaas.