Recept: Appelgebakjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 appels golden delicious
1/2 liter witte wijn
2 kruidnagelen
1 pijpkaneel
65 gr suiker
2 el suiker
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
2 el appelstroop
4 el amandelspijs
3 el fijngehakte hazelnoten

Bereidingswijze van het recept

  1. De wijn aan de kook brengen met de suiker, kruidnagelen en pijpkaneel en 15 minuten laten trekken.

  2. De appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.

  3. De appels beetgaar pocheren in de wijn in 15 minuten en laten afkoelen.

  4. De plakjes diepvriesdeeg laten ontdooien.

  5. De hazelnoten door de amandelspijs prakken en er 4 bolletjes van vormen.

  6. De oven voorverwarmen op 200 graden C.

  7. Steeds 2 plakjes bladerdeeg op elkaar op een ingevette bakplaat leggen.

  8. Op het midden van het deeg de bolletjes spijs leggen en iets platdrukken.

  9. Van de appelhelften waaiers snijden en ze over de spijs schikken en dun bestrooien met suiker.

  10. De deegranden in de vorm van een appel bijsnijden.

  11. De appeltaartjes in 20 minuten gaar en goudbruin bakken.

  12. De appelstroop verhitten en er de deegrandjes mee bestrijken.

  13. Lekker met lobbig geklopte kaneelroom.

  14. Van het pocheervocht kunt u een verrukkelijke appeldrank maken.

  15. Zeef het vocht en vul het aan met een 1/2 liter appelsap.

  16. Koud of warm serveren.