Recept: Gekruide aardappelen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

8-10 grote aardappelen iets bloemig of vastkokend
1/2 el gemengde peperkorrels
1 tl karwijzaad
1 tl selderijzaad
2 tl zeezout
3 tijmtakjes
150 g verse geitenkaas

Bereidingswijze van het recept

  1. De aardappelen schoonboenen en met schil overlangs in 1 cm dikke plakken snijden.

  2. Een bakplaat met olijfolie in kwasten en de plakken aardappel erop leggen.

  3. De peperkorrels, zaden en het zeezout in een vijzel kneuzen in de afgestroopte tijmblaadjes erbij roeren.

  4. De bovenkant van de aardappelen ook bestrijken met olijfolie en bestrooien met het kruidige mengsel.

  5. De bakplaat in het midden van een hete oven van 175 graden C schuiven en de aardappelen in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.

  6. Halverwege de aardappelen een beetje omschudden, indien nodig nog wat olijfolie toevoegen.

  7. Na 35 minuten de oven naar heet, 225 graden C schakelen, De verkruimelde geitenkaas over de aardappelen strooien en nog heel kort onder de grill laten kleuren.

  8. Lekker met gebakken kipfilet en een groene salade.