Recept: Zalmtaart
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
150 gr kwark
3 el olie
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 blik roze zalm
1 courgette in plakjes
2 eieren
2 dl slankroom
zout
peper
3 el olie
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 blik roze zalm
1 courgette in plakjes
2 eieren
2 dl slankroom
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Meng de kwark met de olie en het zelfrijzend bakmeel en kneed tot een soepel deeg.
Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 22-24cm.
Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Verwijder de graten en velletjes van de zalm.
Verdeel de vis en courgette over de deegbodem.
Klop de eieren los met de slankroom en wat zout en peper.
Bestrijk de deegrand met het eimengsel en schenk de rest over de zalm en courgette.
Bak de taart 1 richel onder het midden van de oven in 40 minuten lichtbruin en gaar.