Recept: Jordanese gehaktballen

Meer recepten in de categorie:

Bijgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gram kalfsgehakt
300 gram hollandse garnalen
1 ui, gesnipperd
3 takjes peterselie, fijgehakt
1/4 theelepel versgemalen nootmuskaat
zeezout
vers gemalen peper
125 mililiter kippenbouillon
boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe het gehakt in een kom en maak het met behulp van 2 vorken wat losser.

  2. Voeg de garnaaltjes, ui, peterselie, nootmuskaat en voldoende peper en zout toe en meng alles goed door het gehakt.

  3. Maak er kleine balletjes van of voor het hoofdgerecht grote ballen.

  4. Braad ze in een klont boter op matig vuur in nog geen 10 minuten rondom bruin en gaar.

  5. Schep de gehaktballen uit de pan en leg ze op een warme serveerschaal.

  6. Blus de pan met de bouillon en laat de jus tot een paar leoels inkoken, terwijl je de aanbaksels goed los roert.

  7. Schenk de jus over de gehaktballetjes en zet ze op tafel.

  8. Heerlijk met ravigotesaus.