Recept: Rozenkwarktaartje met amandel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

75 gr gepelde biologische amandelen
50 gr biologische boter
2 el suiker
4 gr agaragarpoeder bindmiddel te koop in natuurvoedingswinkel
6 el biologische rozenbottel of frambozenjam
1 el rozenwater toko
500 ml biologische volle kwark
250 ml slagroom
amandelspijs
zilveren suikerkogeltjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Rooster de amandelen kort in een koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje.

  2. Stamp in een vijzel de amandelen fijn met de helft van de suiker en de boter.

  3. Los het agaragarpoeder op in 2 eetlepels water.

  4. Verhit een kwart van de jam met het rozenwater, de kwark en de slagroom en los hierin de agaragar op.

  5. Laat het mengsel op een zeer laag vuurtje 7 minuten doorkoken en schenk het daarna in de rozenvorm.

  6. Verwarm de rest van de jam en laat met een lepel gedeelten van jam in het kwarkmengsel glijden, zodat er later mooie roze vlekken in het taartje komen.

  7. Laat het taartje een beetje opstijven en bestrooi het vervolgens met de amandelkruimels.

  8. Laat het daarna verder opstijven storten kan na 2 uur.

  9. Garneer het taartje eventueel met hartjes van amandelmarsepein en zilveren suikerkogeltjes.

  10. Agaragar blijft twee dagen goed, daarna vermindert de bindingskracht.

  11. Bewaar het taartje dus niet lang.