Recept: Luchtige chocolade cake met kersen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
6-8

Ingrediënten

125 gr boter
225 gr fijne tafelsuiker
2 geklopte eieren
225 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr cacaopoeder
snufje zout
1 zakje bakpoeder
2,5 dl water
150 gr cocktailkersen gehakt of amarenen
1 el bloem
Voor het glazuur
150 gr witte chocolade
75 gr pure chocolade

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Vet een tulbandvorm in.

  3. Roer de boter los met de suiker.

  4. Voeg de eieren toe en bljf kloppen totdat het een luchtig mengsel is.

  5. Zeef het meel met de cacao, bakpoeder en een snufje zout.

  6. Voeg dit mengsel bij het beslag en klop het samen met het water tot een egale massa.

  7. Meng de kersen met de bloem en meng ze voorzichtig door het beslag.

  8. Doe het beslag in de vorm en zet de tulband midden in de oven.

  9. Bak de cake in 60 minuten gaar of tot een prikker er droog uitkomt.

  10. Laat de cake afkoelen.

  11. Smelt vervolgens au bain marie de witte chocolade en verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de tulband.

  12. Laat het er hier en daar aflopen.

  13. Smelt de pure chocolade op dezelfde manier.

  14. Doop een lepel in de gesmolten chocolade en maak dunne slierten over de witte chocolade.