Recept: Apple Pie

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 90 minuten
Aantal personen:
6-8

Ingrediënten

250 gr tarwebloem
125 gr koude boter
zout
1 eidooier
5 el suiker
1 citroen
750 gr zure appels zoals cox orange of goudrenet
2 el rum
1 tl kaneel
1 el maizena
3 el melk.

Bereidingswijze van het recept

  1. De bloem boven het aanrecht zeven en er een kuiltje in maken.

  2. Met stukjes boter, wat zout, de eidooier en 2 el suiker snel tot een soepel deeg kneden en afgedekt 30 minuten koel wegzetten.

  3. De schil van de citroen raspen en de citroen uitpersen.

  4. De appels schillen, het klokhuis verwijderen en de appels in blokjes snijden.

  5. Besprenkelen met citroen.

  6. Rum, kaneel, de rest van de suiker, de citroenschil en de maizena toevoegen en goed vermengen.

  7. De oven voorverwarmen op 200 graden C en een pie of springvorm in de koelkast plaatsen.

  8. Het gekoelde deeg op een met bloem bestoven aanrecht zo snel mogelijk kneden tot het smeuig is.

  9. 2/3 van het deeg uitrollen tot een cirkel.

  10. Hiermee de bakvorm bekleden, het deeg uitdrukken tot een 2 cm hoge rand en het overtollige deeg wegsnijden.

  11. Gelijkmatig vullen met het appelmengsel.

  12. De rest van het deeg eveneens rond uitrollen, overtollig deeg wegsnijden en de deegcirkel op de vulling leggen.

  13. De randen bestrijken met koud water en aandrukken.

  14. De deegresten weer uitrollen, hier figuurtjes uitsteken en met koud water vastplakken.

  15. Drie kleine gaatjes uit het deksel snijden.

  16. Bestrijken met melk en in 50 minuten gas stand 3-4 en hetelucht oven 180 graden C goudgeel bakken.