Recept: Frambozentaart

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
75 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

350 gr roomkwark
200 gr gepelde pistachenoten
3 eieren
6 el poedersuiker
2 el rozenwater
15 gr boter
4 el geklopte slagroom
1 kg frambozen
6 el suiker
zout
bakpapier
munt

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de kwark een uurtje uitlekken op keukenpapier in een vergiet.

  2. Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine gedurende 2 minuten.

  3. Splits de eieren.

  4. Klop de eiwitten stijf en de dooiers los, elk met 3 el poedersuiker.

  5. Voeg bij het laatste mengsel het rozenwater, de gemalen noten en tot slot het geslagen eiwit.

  6. Warm de oven voor op 140 graden C.

  7. Vet 2 velletjes bakpapier in met boter.

  8. Verdeel het mengsel in een dunne laag over de twee vellen, in een cirkel met een doorsnede van 22 cm.

  9. Bak die 15 minuten in de oven gaar, maar niet bruin.

  10. Roer de geslagen slagroom door het kwarkmengsel.

  11. Bedek de koeken met 2/3 van de frambozen, verdeel over beide het kwarkmengsel.

  12. Steek de rest van de frambozen aan sateprikkers.

  13. Laat de suiker karameliseren en doop de prikkers daarin.

  14. Laat deze frambozen afkoelen op een stukje bakpapier.

  15. Versier de bovenste laag van de taart met deze frambozen.

  16. Laat de taart in de koelkast 1 uur opstijven.

  17. Garneer de taart met enkele blaadjes munt.