Recept: Aardbeien yoghurttaart

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten wachttijd 4 uur
Aantal personen:
10

Ingrediënten

1/2 el boter
2 eieren
150 gr suiker
75 gr zelfrijzend bakmeel
zout
8 blaadjes witte gelatine
500 gr niet te grote aardbeien
2 eiwitten
1/8 liter slagroom en
1/4 liter slagroom
1/2 liter volle yoghurt
1 tl olie
1 zakje geschaafde amandelen
of pindas van 45 gr
3 el aardbeienjam
1 zakje slagroomversteviger
3 el frambozen bessenpuddingsaus

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden C.

  2. Springvorm doorsnede 24 cm met boter invetten.

  3. In een kom de eieren doen en 50 gram suiker en 2 eetlepels heet water.

  4. Met de mixer in 9 minuten tot een dikke creme kloppen.

  5. Zelfrijzend bakmeel met snufje zout erboven zeven en voorzichtig erdoor scheppen.

  6. Het mengsel in de springvorm doen.

  7. In het midden van de oven 25 minuten gaar bakken.

  8. De bodem is gaar als hij stevig aanvoelt, Op een taartrooster laten afkoelen.

  9. In een kom met ruim koud water gelatine 10 minuten weken.

  10. 1/4 Gedeelte van de aardbeien apart houden voor garnering.

  11. Intussen de rest van de aardbeien voorzichtig wassen en kroontjes verwijderen.

  12. In een kom de eiwitten stijfkloppen.

  13. In een steelpan 1 dl water met 100 gram suiker verhitten.

  14. Blijven roeren tot suiker gesmolten is.

  15. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete mengsel oplossen.

  16. Gelatinemengsel door yoghurt kloppen en achtereenvolgens stijfgeslagen slagroom, aardbeien en eiwit door yoghurt gelatinemengsel mengen.

  17. In 10 minuten iets laten opstijven.

  18. Intussen rand van springvorm verwijderen en schoonmaken.

  19. Rand nu met olie opnieuw invetten.

  20. Taartbodem voorzichtig van blik nemen en op schaal leggen.

  21. Rand opnieuw om taartbodem zetten.

  22. Mengsel over de taartbodem zetten.

  23. Mengsel over de taartbodem in springvormrand verdelen.

  24. In koelkast minstens vier uur laten opstijven.

  25. In droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren.

  26. In kom 1/4 liter slagroom met slagroomversteviger stijfkloppen.

  27. Puddingsaus er voorzichtig doorscheppen.

  28. In spuitzak met kartelmond scheppen.

  29. Met mes voorzichtig rand van taart lossnijden.

  30. Rand van springvorm verwijderen.

  31. In een steelpan jam verwarmen.

  32. Met kwastje zijkant van taart met jam bestrijken.

  33. Amandelen erin drukken.

  34. Bovenkant van taart garneren met toefjes roze slagroom en achtergehouden aardbeien.

  35. Taart in 10 punten snijden.