Recept: Aardbeien plaat gebak

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
20

Ingrediënten

Voor het beslag
400 gr tarwebloem
100 gr. maizena
1 zakje bakpoeder
250 gr zachte roomboter
200 gr suiker
2 zakjes vanille suiker
5 eieren
1 snufje zout
75 ml melk
Voor de vulling
400 gr magere kwark
150 gr suiker
4 blaadjes witte gelatine
200 gr slagroom
1 kg aardbeien
3 el aardbeienjam

Bereidingswijze van het recept

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden C.

  2. Bloem, maizena en bakpoeder goed mengen.

  3. Boter, suiker en vanillesuiker tot schuim roeren.

  4. Een voor een de eieren, 1 snufje zout, het bloemmengsel en de melk erdoor mengen.

  5. Een bakplaat met bakpapier bedekken.

  6. Het beslag erop strijken.

  7. In de oven 20 minuten bakken gas stand 3-4, hetelucht 180 graden C.

  8. Op een rooster omkeren, papier eraf halen en laten afkoelen.

  9. Door de kwark 100 gr suiker roeren.

  10. Gelatine in koud water laten weken, uitdrukken en verwarmen totdat ze is opgelost.

  11. Eetlepelsgewijs door de kwark mengen.

  12. Slagroom met de rest van de suiker stijfkloppen, de helft door de kwark spatelen, de andere helft in een spuitzakje doen.

  13. De kwarkmassa op de afgekoelde bodem smeren.

  14. De aarbeien wassen, afdrogen, halveren en erop leggen.

  15. De jam al roerend verhitten en de aardbeien daarmee bestrijken.

  16. Daarna de taart in 20 stukken snijden en elk stuk garneren met een toefje slagroom.