Recept: griesmeelpudding met bessensap 1

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1citroen
1 liter volle melk
zout
85 gr griesmeel
125 gr suiker
1/2 kaneelstokje
1 flesje rode bessensap
1 afgestreken el aardappelzetmeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Citroen goed schoonboenen en een stukje schil van ongeveer 4 cm.

  2. zonder wit eraf snijden.

  3. Rest van schil raspen.

  4. In pan melk met citroenrasp aan de kook brengen en op laag vuur 5 minuten laten trekken.

  5. Griesmeel en 75 gram suiker mengen en aan de kokende melk toevoegen.

  6. Mengsel onder af en toe roeren 7 minuten laten doorkoken.

  7. Binnenkant van puddingvorm met koud water afspoelen.

  8. Pudding in vorm gieten.

  9. Pudding laten afkoelen en laten opstijven.

  10. Intussen in een pan 1 dl water, kaneelstokje en stukje citroenschil aan de kook brengen.

  11. Bessensap en de rest van de suiker toevoegen en aan de kook brengen.

  12. In een kopje de aardappelzetmeel met 5 eetlepels water tot een glad papje roeren.

  13. Papje door de bessensap roeren en al roerend laten binden.

  14. Citroenschil en kaneel stokje uit de saus halen en saus laten afkoelen.

  15. Puddingvorm kort in warm water houden .

  16. Met vingers bovenrand van de pudding langs de rand losmaken.

  17. Schaal op de vorm leggen en samen keren,even schudden en pudding uit vorm laten glijden.

  18. Saus erover schenken.