Recept: Griekse paaskoekjes koulourakia lambriatika

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

800 gr bloem
1 el bakpoeder
snufje zout
175 gr zachte boter
175 gr suiker
2 eieren
100 ml melk
rasp van 1/2 sinaasappel
rasp van 1/2 citroen
enkele druppels vanille essence
1 eierdooier met 1 eetlepel sinasappelsap om te bestrijken
sesamzaad

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Zeef de bloem, bakpoeder en snufje zout in een kom en klop in een andere kom de boter en suiker met een mixer schuimig.

  3. Voeg de eieren er 1 voor 1 bij en giet de melk erbij.

  4. Roer nu de sinasappelschil en citroenschil plus de vanille essence erdoor.

  5. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe en klop alles tot een glad deeg,kneed het deeg verder op een met bloem bestoven werkvlak tot het soepel en glad is en laat nu 10 min rusten.

  6. Verdeel het deeg in klompjes ter grootte van een walnoot en vorm ringen, slangen, krakelingen en rondjes en zorg ervoor dat alle koekjes even groot zijn anders zijn ze niet samen gaar.

  7. Leg ze op een ingevette bakplaat enbestrijk ze met het mengsel van eierdooier en sinasappelsap.

  8. Bestrooi de koekjes nu met sesamzaad en bak ze in 20 min gaar en lichtbruin en laat ze afkoelen op een taartrooster.