Recept: Paastaart met banaan

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 90 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gr bloem
125 gr koude boter
1 el suiker
1 ei
snufje zout
4 el water
Voor de vulling
8 bananen
2 el suiker
4 el citroensap
1 el bruine suiker
50 gr boter
Voor de garnering
chocolade paaseitjes en kuikentjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de bloem, boter, suiker, zout en het ei in een kom en hak alles met behulp van 2 messen tot een kruimelig mengsel.

  2. Voeg dan ongeveer 4 eetlepels water toe en kneed het kruimelige mengsel snel tot een samenhangend geheel.

  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een cirkel die iets groter is dan de taartvorm met een middellijn van 28 cm.

  4. Besmeer de taartvorm met boter en bestuif met bloem.

  5. Bekleed bodem en wand van de vorm met de deeglap.

  6. Zet de vorm 1 uur op een koele plaats.

  7. Verwarm de oven voor op 220 graden C.

  8. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

  9. Bak het deeg 15 minuten in de oven.

  10. Prak in die tijd 4 bananen met behulp van een vork fijn.

  11. Roer er meteen 2 eetlepels suiker en 3 eetlepels citroensap door om verkleuren te voorkomen.

  12. Snijd de overgebleven gepelde bananen in plakken en bedruppel die met de rest van het citroensap.

  13. Schep de bananenpuree op de gebakken deegbodem en leg de bananenplakjes erboven op.

  14. Strooi hier en daar langs de rand wat bruine suiker.

  15. Snijd 50 gram boter in kleine klontjes en verspreid die over de taart.

  16. Bak de taart nog eens 15 minuten in de oven van 180 graden C.

  17. Neem uit de oven, laat afkoelen en garneer eventueel met chocolade eitjes en paaskuikentjes.