Recept: Paaszwaantjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

Voor 12 stuks
Voor het deeg
45 gr boter
60 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
mespuntje zout
2 eieren
Voor de vulling
250 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje klop fix
Voor de garnering
poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng 100 ml water met de boter in een steelpannetje aan de kook.

  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout in 1 keer toe zodra de boter is gesmolten.

  3. Roer net zo lang tot er een slappe bal ontstaat.

  4. Neem nu de pan van het vuur en roer de eieren er 1 voor 1 door.

  5. Schep 2/3 van het deeg in een spuitzak met een grof spuitmondje en vorm 12 bergjes op de beboterde bakplaat.

  6. Vorm van de rest van het deeg met een glad spuitmondje op een tweede bakplaat 12 halsjes in de vorm van een vraagteken.

  7. Bak de soezen en de halsjes na elkaar midden in de voorverwarmde oven.

  8. Elektrische oven, 200 graden C.

  9. Heteluchtoven, 180 graden C.

  10. Gasoven, stand 4.

  11. Baktijd 20 minuten en 10 minuten voor de halsjes.

  12. Knip van elke soes een deksel af en snijd ze doormidden.

  13. Klop de slagroom stijf met de suiker en de klop fix en vul hiermee de bakjes.

  14. Steek er een halsje in en maak van de deksel helften vleugeltjes.