Recept: Paashaas broodjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 95 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

375 gr witbroodmix
1 tl geelwortelpoeder kurkuma of koenjit
2 el gestampte muisjes
2 el sinaasappelrasp
50 ml vloeibare honing
150 ml lauwwarm water
75 gr roomkwark
krenten
1 klein ei gesplitst

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef de broodmix in een kom en meng kurkuma, gestampte muisjes en sinaasappel rasp erdoor.

  2. Duw een kuil in het midden.

  3. Meng honing, water en kwark en schep dit in de kuil in het meel.

  4. Gebruik de mixer met deeghaken en mix het tot een samenhangend deeg.

  5. Kneed het deeg 15 minuten.

  6. Dek de kom af met vershoudfolie en zet de kom op een warm en tochtvrij plekje.

  7. Laat het deeg tot het dubbele volume rijzen.

  8. Duw het deeg vervolgens plat en neem het gerezen deeg uit de kom of uit de bak van de broodbakmachine.

  9. Vorm het tot een dikke staaf en snijd deze in gelijke stukken van 60 gram.

  10. Vorm ze tot bolle peertjes met een wat puntige bovenkant.

  11. Leg de deegpeertjes op de bakplaat.

  12. Knip de puntige kant 3 cm in en buig de beide delen wat uit elkaar; dit zijn de hazenoren.

  13. Druk de krenten als neus en oogjes in de haasjes.

  14. Dek de broodjes af met een doek en laat ze nog 15 minuten rijzen.

  15. Warm intussen de oven voor op 240 graden C.

  16. Klop de eierdooier los met wat water en kwast de haasjes hiermee in het eiwit wordt niet gebruikt.

  17. Schuif de bakplaat of platen in de oven en bak de haasjes in 18 minuten goudbruin en gaar.

  18. Ze voelen dan licht aan.

  19. Voor het bereiden en rijzen van het deeg kunt u ook een broodbakmachine gebruiken.

  20. Doe dan de ingredienten in de bak van de broodbakmachine en laat de machine kneden en rijzen.

  21. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing van de machine.

  22. Boen voor het sinaasappelrasp de sinaasappel schoon.

  23. Gebruik een fijne rasp en rasp hiermee alleen de oranje schil af en dus niet het wit daaronder, dat bitter smaakt.