Recept: Boerenkoolstampot met shoarmavlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gram aardappelen
500 gram boerenkool
500 gram shoarmavlees
2 uien
1 rode paprika
1 1/2 dl. tomatensap
2 eetl. rode wijn azijn
2 eetl. olie
2 1/2 dl. water
1/2 blokje vleesbouillon
1 eetl. shoarmakruiden
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Leg het bouillonblokje onder in een grote pan.

  2. Doe de aardappelen in de pan en hierop de boerenkool.

  3. Voeg het water toe en breng dit aan de kook.

  4. Laat dit op een klein vuur in een half uur gaar worden, giet dit daarna af maar bewaar het vocht.

  5. In een koekenpan de olie verhitten en de ui, paprika en shoarmakruiden toevoegen en dit in 3 minuten aanbakken.

  6. De pan van het vuur nemen en de azijn hier door heen mengen.

  7. Het mengsel in een schaaltje doen en even apart zetten.

  8. In dezelfde pan het shoarmavlees in 5 minuten al omroerend bruin bakken.

  9. Bij het vlees tomatensap toevoegen en deze nog 3 minuten laten mee sudderen.

  10. Aardappelen en boerenkool boven een kom afgieten en door elkaar stampen.

  11. Meng het ui-paprika mengsel met wat kookvocht van door de stampot tot deze smeuig is.

  12. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  13. De stampot en vlees apart opdienen.