Recept: Kumquatmarmelade
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
400 gr kumquats
3 dl water
200 gr suiker
sap en geraspte schil van 1 limoen
3 dl water
200 gr suiker
sap en geraspte schil van 1 limoen
Bereidingswijze van het recept
Was en borstel de kumquats grondig onder de warme kraan en snijd ze in plakjes van 1/2 cm,verwijder de pitjes met een scherp mes.
Breng in een brede pan het water met de suiker, het limoensap en de limoenrasp aan de kook en voeg de kumquats toe, roer goed en breng opnieuw aan de kook.
Laat koken tot de vruchten er wat glazig uitzien en de schillen zacht zijn geworden.
Haal nu de kumquatschijfjes uit de pan en doe ze in kleine, goed schoongemaakte jampotten.
Laat de suikermassa verder koken tot deze licht gebonden is en giet de suikermassa over de vruchten en sluit de jampotten af.
Laat alles goed afkoelen.
Bewaar de marmelade in de koelkast.