Recept: rozemarijnaardappels uit de oven

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

750 gr tot 1 kg. aardappels (een soort die met schil gegeten kan worden)
olijfolie
1 teentje knoflook
grof zout
1 tot 2 eetlepels fijngehakte (verse) rozemarijn

Bereidingswijze van het recept

  1. was de aardappels en boen ze zo nodig schoon.

  2. snijd in parten en spoel ze nog een keer goed af.

  3. Het knoflookteentje fijnhakken.

  4. Doe een scheutje olijfolie in de ovenschaal en kwast de schaal in zodat overal wat olie zit.

  5. Het gehakte knoflookteentje uitsmeren op de bodem en de opstaande kanten.

  6. De aardappelpartjes in de schaal leggen en naar smaak zout erover strooien, ook de rozemarijn over de aardappels verdelen.

  7. Voordat je de schaal in de oven plaatst nog even de aardappels met rozemarijn goed omroeren (zodat zout en rozemarijn goed verdeeld zijn over de aardappels).

  8. Na 20 minuutjes even de aardappels omroeren.

  9. Hetzelfde doen na 35 minuutjes.

  10. Afhankelijk van soort gebruikte aardappels moet je zelf even bekijken hoe lang de aardappeltjes nog in de oven moeten staan.