Recept: Pikante witte bonensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
105 minuten wachttijd 12 uurAantal personen:
4Ingrediënten
200 gr witte bonen
250 gr varkenspoulet
500 gr gesneden prei
250 gr gesneden uien
Tijm
Peper
Zout
1 laurierblad
1/2 tl gemalen foelie
2 el olie
500 gr aardappelen
2 rode paprikas
1 tl chilipoeder
250 gr gekruid gehakt
250 gr varkenspoulet
500 gr gesneden prei
250 gr gesneden uien
Tijm
Peper
Zout
1 laurierblad
1/2 tl gemalen foelie
2 el olie
500 gr aardappelen
2 rode paprikas
1 tl chilipoeder
250 gr gekruid gehakt
Bereidingswijze van het recept
Week de bonen 12 uur in ruim koud water.
Breng het poulet met 1 1/2 liter water aan de kook en voeg de bonen, de helft van de prei, de helft van de uien, tijm, peper, zout, laurier en foelie toe en breng dit aan de kook en laat het 1 1/4 uur zachtjes koken.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes en maak de paprikas schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin zachtjes de overgebleven prei en ui 5 minuten.
Schep de aardappelblokjes en de chilipoeder erdoor en voeg de paprikas toe.
Doe nu de gefruite groenten samen met het tot balletjes gemaakte gehakt bij de soep en kook de soep nog 15 minuten.
Geef er volkorenbrood bij.