Recept: Turkse rode linzensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
115 minuten wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
6

Ingrediënten

2 el boter
3 kleine gesnipperde uien
3 teentjes knoflook uit de knijper
1 kop rode linzen een nacht geweekt en afgegoten
1 tl paprikapoeder
2 laurierblaadjes
Snufje basilicum
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
2 liter kippen of runderbouillon
2 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de boter in een grote soeppot en sauteer de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur, voeg er de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon bij en breng het geheel aan de kook.

  2. Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1 1/2 uur koken.

  3. Pureer de soep en wrijf door een zeef,verhit nogmaals tot er damp af komt.

  4. Serveer de soep, bestrooid met peterselie.