Recept: Tomatensoep basisrecept
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
4-6Ingrediënten
60 gr boter
1 kg rijpe tomaten gehalveerd
1 ui fijngesneden
Takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
3/4 liter runderbouillon
Zout
Versgemalen peper
35 gr bloem
30 gr vermicelli
Nootmuskaat
2 el fijngesneden peterselie
1 kg rijpe tomaten gehalveerd
1 ui fijngesneden
Takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
3/4 liter runderbouillon
Zout
Versgemalen peper
35 gr bloem
30 gr vermicelli
Nootmuskaat
2 el fijngesneden peterselie
Bereidingswijze van het recept
In soeppan 25 gr boter smelten en tomaat, ui, tijm en laurierblad 5 minuten zachtjes bakken,bouillon en 1 theelepel zout toevoegen en soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken.
Tomatenmengsel door een zeef wrijven.
In een andere pan 35 gr boter smelten en bloem in 1 keer toevoegen en mengsel al roerend 2 minuten zachtjes bakken, dan geleidelijk tomatenbouillon erdoor roeren tot er een gebonden soep ontstaat.
Soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken en de vermicelli laatste 5 minuten met soep laten meekoken.
Soep op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en met gehakte peterselie bestrooien.