Recept: Sopa de mani

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 el olijf of zonnebloemolie
1 kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
2 in stukjes gesneden rode paprikas
1 schoongemaakte van zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
1 liter runderbouillon
200 gr pindakaas
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.

  2. Voeg de stukjes paprika en de fijngehakte peper toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten.

  3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

  4. Roer van de pindakaas met 2 dl warme soep in een kom een glad geheel en schenk het pindakaasmengsel onder voortdurend roeren in de soep.

  5. Laat de soep, zonder deksel op de pan, nog 5 minuten zachtjes doorkoken en maak op smaak met wat zout.