Recept: Mosterd

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten wachten 20 dagen
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

25 gram peterselie
25 gram selderij
1 grote ui
25 gram citroenmelisse
2 theelepels tijm
2 theelepeltjes bonenkruid
3 theelepels marjolein
2 theelepels rozemarijn
1 teentje knoflook
snufje kaneel
snufje kruidnagelpoeder
snufje nootmuskaat
2 theelepels grove peperkorrels
2 eetlepels fijngevijzelde mosterdzaadjes
witte wijnazijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de bovenstaande ingredienten fijn, met uitzondering van de mosterdzaden.

  2. Bedek dit mengsel met de witte wijnazijn en laat 20 dagen in een afgesloten pot staan.

  3. Na 20 dagen het mengsel in een vijzel fijnstampen.

  4. Het mosterdzaad toevoegen en zoveel witte azijn erbij tot je een dikke vloeibare brij krijgt.

  5. Op het laatst zout naar smaak toevoegen en een flinke scheut olijfolie.