Recept: Poldersoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 pak soepprei
3 uien
50 gr boter
500 gr aardappelen
1 liter bouillon
Peper
Zout
Nootmuskaat
1 liter melk
1 grote aardappel
20 gr boter
1 eierdooier
1/2 dl verse room
Boter
3 uien
50 gr boter
500 gr aardappelen
1 liter bouillon
Peper
Zout
Nootmuskaat
1 liter melk
1 grote aardappel
20 gr boter
1 eierdooier
1/2 dl verse room
Boter
Bereidingswijze van het recept
Maak de prei en de uien schoon was deze en hak de prei fijn en snipper de uien.
Smelt de boter, voeg de groenten toe en fruit ze.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Voeg de aardappelen, de bouillon en de kruiden bij de gefruite groenten en kook alles gaar.
Mix de soep of draai door een roerzeef,voeg nu de melk bij de soep.
Schil en was een grote aardappel en snijd deze in kleine gelijke stukjes en kook de stukjes aardappel 5 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken.
Bruin de boter en bak de aardappelstukjes bruin.
Roer in een soepterrine de eierdooier met de room los en giet er al roerend de soep bij, voeg tenslotte de stukjes aardappel en een moot boter toe.