Recept: Pinda paksoisoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

400 gr paksoi
1 Spaanse peper
2 el olie
2 teentje knoflook
1 tl ketoembar
2 tl koenjit
1 pot bouillon met kip
175 gr pindakaas
Sojasaus
Droge sherry

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de knoflook, plet hem met de platte kant van een mes en snijd in dunne plakjes.

  2. Doe de inhoud van de pot bouillon in een schaal en doe er de helft van de op de pot vermelde hoeveelheid water bij en snijd de stukjes kip eventueel wat kleiner.

  3. Snijd de paksoi in stukjes, was ze en laat ze uitlekken.

  4. Was de Spaanse peper, snijd hem in de lengte open, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd in lange dunne repen.

  5. Verhit in een wadjan wok of soeppan de olie en bak de paksoi op een hoog vuur 2 minuten en voeg de knoflook, peperreepjes, ketoembar en koenjit toe en roerbak dit nog 2 minuten.

  6. Voeg de bouillon toe en roer de pindakaas erdoor en voeg 2 theelepels sojasaus en wat sherry toe.

  7. Breng de soep nu snel aan de kook en laat hem op matig vuur nog 8 minuten doorkoken.