Recept: Lentebouillon met bloemkool en groenteknikkers

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 wortelen
2 courgettes
1 tomaat
1 soepkip
1 kruidenbuiltje peterselie, tijm en laurier
1 stukje citroenschil 3 cm lang 1 cm breed
1 kleine bloemkool
100 gr erwtjes
kervelplukjes
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de wortelen en de courgettes schoon en steek er met een uitsteeklepeltje, Parijse lepel kleine balletjes uit en bewaar het afval voor de bouillon.

  2. Pel de tomaat, verwijder de pitten en steek met een uitsteekvorm van 1 1/2 cm diameter rondjes uit het vruchtvlees bewaar ook deze resten voor de bouillon.

  3. Leg de soepkip in 2 liter water, kruid met peper en zout en breng dit aan de kook en verwijder zorgvuldig het schuim, voeg er het kruidenbuiltje, het citroenschilletje en de groenteresten aan toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes trekken.

  4. Maak de bloemkool schoon, verdeel in 4 bollen ter grootte van een tennisbal en kook die in lichtgezouten water beetgaar.

  5. Kook ook de groenteballetjes en de erwtjes, apart, in lichtgezouten water beetgaar.

  6. Spoel de groenten onder de koude kraan af en giet de bouillon door een zeef, ontvet hem met een stukje keukenpapier en breng hem opnieuw aan de kook.

  7. Schep wat bouillon in een kookpannetje en verwarm er de verschillende groenten in.

  8. Schik de bloemkoolbolletjes in het midden van 4 soepborden, leg er de groenteballetjes, de erwtjes en de tomaatrondjes omheen en overgiet met de hete bouillon.

  9. Versier tenslotte met enkele plukjes kervel.