Recept: Kruidenbouillon met deeghoedje

Recept informatie

Bereidingstijd:
85 minuten wachttijd 5 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ui
500 gr kalfsbotten in stukken
300 gr runderpoulet
2 wortels in stukken
1 stengel bleekselderij in stukken
Bouquet garni van tijm, peterselie stengels, laurier en peperkorrels
2 eiwitten
200 gr soepgroenten
200 gr kalfs of rundergehakt
6 el verse tuinkruiden
4 plakjes bladerdeeg
2 el sesamzaad

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.

  2. Pel en halveer de ui en doe de botten, het poulet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren.

  3. Doe alles nu in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij en roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan.

  4. Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af.

  5. Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken.

  6. Zeef de bouillon door een doek en laat afkoelen.

  7. Verwarm de oven nu voor op 200 graden C.

  8. Klop de eiwitten halfstijf en voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook.

  9. Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe.

  10. Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg.

  11. Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin.