Recept: Biersoep met rozijnen

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met zuivel

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

125 gr rozijnen
4 sneden witbrood
1 fles Lindeboom pils van 1/2 liter
slagroom
Suiker
1 eierdooier
Bloem

Bereidingswijze van het recept

  1. Week de rozijnen met het witbrood in een liter water tot de rozijnen dik gezwollen zijn en voeg dan het bier en naar smaak suiker toe en breng dit alles aan de kook.

  2. Maak zo nodig nog wat bloem aan met een eetlepel water en voeg dit al roerend toe.

  3. Klop de eierdooier los, giet er een klein beetje hete soep bij en voeg, van het vuur af, goed kloppend de eierdooier in de soep, gebruik naar wens wat meer bloem of voeg wat verkruimeld witbrood toe.

  4. U kunt de soep nu afmaken met een scheut slagroom.