Recept: Mosselsoep
Recept informatie
Ingrediënten
1 grote ui
Peper
Zout
1 liter water
2 stukken wit van prei
20 gr boter
50 gr boter
50 gr bloem
1/4 liter wijn
1 dl room
1 eierdooier
25 gr peterselie
Bereidingswijze van het recept
Zet de mosselen een uur in koud water met zout en kijk ze dan zorgvuldig na.
Maak intussen de ui schoon en snijd hem in grote stukken.
Doe de mosselen, de ui, de peper en het zout en 1 liter water in een grote kookpan en laat gaar koken.
Maak intussen de prei schoon en snijd fijn en fruit in weinig boter.
Smelt 50 gr boter en voeg hier al roerend de bloem aan toe om een roux te maken.
Giet, als de mosselen gaar zijn, het kookvocht hiervan door een zeef en vang het in een kookpan op.
Leng zo nodig aan tot 1 liter en voeg dit al roerend bij de roux en laat doorkoken.
Haal de mosselen uit de schelp en ontdoe ze van de baard, en doe de mosselen, de wijn en de gefruite prei bij de veloute.
Klop de room en de eierdooier los in de soepterrine, giet hierover de soep en werk af met gehakte peterselie.