Recept: Palingsoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 kleine palingen
2 preien
1/2 liter blond bier
50 gr zuring
Het hart van een krop sla
2 sneetjes brood zonder korst
3 eierdooiers
1 dl room
100 gr boter
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de prei schoon en snijd de witte stukken klein.

  2. Smelt 50 gr boter in een pan en laat hierin de stukken prei stoven zonder te kleuren en voeg er na enkele minuten het bier aan toe, 1 liter water en de paling afgestroopt en in stukken van 4 cm gesneden.

  3. Kruid met peper en zout en stoof 20 minuten op een matig vuurtje met deksel.

  4. Haal de paling uit de pan en verwijder de graten en houd de vis in een pan warm.

  5. Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en houd het eveneens warm.

  6. Maak nu de blaadjes zuring en het slahart schoon en snijd ze fijn.

  7. Smelt de rest van de boter en voeg de zuring, de sla en de verkruimelde sneetjes brood toe en kruid met peper, meng goed met een houten lepel.

  8. Roer er beetje bij beetje het kookvocht door ,dat moet allemaal op een heel zacht vuurtje gebeuren en duurt 10 minuten.

  9. Voeg tenslotte de eidooiers, de room en de stukken paling toe en controleer of het gerecht genoeg is gekruid.

  10. Dien de palingsoep zeer warm op.

  11. Om de eidooiers en de room aan het gerecht toe te voegen, helpt een foefje, klop de dooiers los en voeg onder voortdurend roeren een beetje kookvocht toe, giet de room erbij en meng dit alles door de soep, terwijl u met een houten lepel zachtjes roert.