Recept: Romige slasoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

25 gr boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden krop sla
1 liter kippebouillon
1 eidooier
1 dl slagroom
Zout
Peper
1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten en voeg de reepjes sla en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

  3. Klop de eidooier in een kommetje los met de slagroom en roer enkele eetlepels van de hete soep door het roommengsel, roer het mengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan.

  4. Zorg er echter voor dat de soep niet meer kookt, daar hij dan zou kunnen schiften.

  5. Maak de slasoep op smaak met wat zout en peper en serveer hem bestrooid met de fijngehakte peterselie.