Recept: Romige slasoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
25 gr boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden krop sla
1 liter kippebouillon
1 eidooier
1 dl slagroom
Zout
Peper
1 el fijngehakte peterselie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 schoongemaakte en in reepjes gesneden krop sla
1 liter kippebouillon
1 eidooier
1 dl slagroom
Zout
Peper
1 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze van het recept
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten en voeg de reepjes sla en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Klop de eidooier in een kommetje los met de slagroom en roer enkele eetlepels van de hete soep door het roommengsel, roer het mengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan.
Zorg er echter voor dat de soep niet meer kookt, daar hij dan zou kunnen schiften.
Maak de slasoep op smaak met wat zout en peper en serveer hem bestrooid met de fijngehakte peterselie.