Recept: aardappel omelet met whiskeysaus

Meer recepten in de categorie:

Bijgerechten, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

1 1/2 dl olijfolie
1 1/2 kg aardappels, geschild en in blokjes
5 eieren, losgeklopt
zout
peper
voor de saus
5 tenen knoflook in dunne plakjes
3 eetlepels olijfolie
20 gram boter
1 1/2 eetlepel citroensap
2 eetlepels whisky
1 1/2 eetlepel pittige runderbouillon

Bereidingswijze van het recept

  1. Bereidingswijze sausBak de plakjes knoflook in de olijfolie gaar.

  2. Voeg de overige ingredienten toe en kook de saus in 15 minuten al pruttelend in, roer af en toe.

  3. Bereidingswijze omelet Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen in ong 15 minuten op heel laag vuur gaar, ze mogen niet bruin worden.

  4. Doe de aardappelen en een kom en roer er ei, zout en peper door.

  5. Giet het mengsel weer in de pan en bak 3 tot 4 minuten op laag vuur, de omelet moet opstijven maar mag niet uitdrogen.

  6. Leg een groot bord over de koekenpan heen en draai de hele zaak om, zodat de omelet op het bord terecht komt.

  7. Laat de omelet weer voorzichtig in de pan glijden en bak in 3 minuten ook de andere kant bruin.

  8. Laat de omelet op een schaal glijden en minstens 5 minuten afkoelen.