Recept: Duitse linzensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

Vleeslijst
250 gr bruine linzen
250 gr gerookt buikspek
1 grote prei
1 kleine ui
2 el gehakte snijselderij
Bouquet garni
1 3/4 liter water
Groentelijst
375 gr aardappelen
60 gr spekvet of reuzel
1 ui
1 el bloem
Zout
Peper
2 kleine preien
Gehakte peterselie
250 gr rauwe rookworst of Frankfurters

Bereidingswijze van het recept

  1. Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingredienten van de vleeslijst in een ruime pan en breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is.

  2. Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen.

  3. Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen.

  4. Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen.

  5. Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe en laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep.

  6. Breng nu de soep op smaak met zout en peper.

  7. Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.