Recept: Kip en maissoep met rijst

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Soepen, met vlees15

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 gr rijst
Zout
400 gr kipfilet
Kipkruiden
50 gr boter
1 gesnipperde ui
1 groene paprika in reepjes
4 worteltjes in plakjes
2 stengels bleekselderij in stukjes
2 el bloem
3 tomaten ontveld en zonder zaadjes
2 kippenbouillon tabletten
2 blikjes maiskorrels
2 tl chilipoeder
4 el fijngehakte koriander of peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met kipkruiden en bak ze in de boter zachtjes in enkele minuten gaar en neem ze met een schuimspaan uit de pan.

  2. Fruit nu de ui met de paprika, de wortel en de bleekselderij 5 minuten in de bakboter en strooi de bloem erover en bak die even mee.

  3. Schenk er 1/2 liter water bij en breng het aan de kook en roer alles nu glad.

  4. Voeg de bouillontabletten toe en kook alles 5 minuten.

  5. Roer de in blokjes gesneden tomaten, de stukjes gebakken kip en de uitgelekte mais erdoor en breng de soep op smaak met chilipoeder.

  6. Schep een grote bol rijst in een diep bord en schenk hier de soep omheen en garneer met fijngehakte koriander of peterselie.