Recept: Kempense krachtsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minuten wachttijd 1 nachtAantal personen:
4Ingrediënten
200 gr spek
500 gr gedroogde witte bonen
2 uien
1 wortel
1 kruidentuiltje
2 preistengels
1 liter melk
Boter
Broodkorstjes
Peper
Zout
500 gr gedroogde witte bonen
2 uien
1 wortel
1 kruidentuiltje
2 preistengels
1 liter melk
Boter
Broodkorstjes
Peper
Zout
Bereidingswijze van het recept
Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week Daarna mogen ze in licht gezouten water met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken.
Snijd intussen de uien en prei fijn, stoof aan in boter en voeg de groenten toe aan de soep.
Vul de kookpan aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook en laat de ingredienten zachtjes gaar worden.
Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiljte, mix de soep, kruid en werk af met kokende melk.
Als de soep klaar is, worden de broodkorstjes in boter gebakken.
Het uitgebakken, in lange, smalle reepjes versneden spek is een bijkomend garnituur, voeg ze bij de soep voor de finishing touch.