Recept: Kastanjesoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met zuivel
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

850 ml kastanjes uit blik
1 venkelknolletje
1 ui
50 gr boter
1/2 liter runder of kippenbouillon
1 laurierblad
Versgemalen peper
Nootmuskaat
2 dl slagroom
50 gr geraspte Emmentaler

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak het venkelknolletje schoon en was het en snijd het, samen met de gepelde uien in blokjes.

  2. Bewaar het groene loof.

  3. Bak de groenten in de gesmolten boter licht aan en giet er de bouillon bij en voeg de kruiden toe en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Voeg er tenslotte de kastanjes en de slagroom aan toe en pureer de soep met een mixer.

  5. Serveer de soep met het venkelloof en de geraspte kaas.