Recept: Kastanjesoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
850 ml kastanjes uit blik
1 venkelknolletje
1 ui
50 gr boter
1/2 liter runder of kippenbouillon
1 laurierblad
Versgemalen peper
Nootmuskaat
2 dl slagroom
50 gr geraspte Emmentaler
1 venkelknolletje
1 ui
50 gr boter
1/2 liter runder of kippenbouillon
1 laurierblad
Versgemalen peper
Nootmuskaat
2 dl slagroom
50 gr geraspte Emmentaler
Bereidingswijze van het recept
Maak het venkelknolletje schoon en was het en snijd het, samen met de gepelde uien in blokjes.
Bewaar het groene loof.
Bak de groenten in de gesmolten boter licht aan en giet er de bouillon bij en voeg de kruiden toe en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg er tenslotte de kastanjes en de slagroom aan toe en pureer de soep met een mixer.
Serveer de soep met het venkelloof en de geraspte kaas.