Recept: Heldere runderbouillon

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm
Soepen, met vlees15

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 5 uur
Aantal personen:
6

Ingrediënten

2 l water
500 gr runderschenkel met been
500 gr bouquette garni
prei wortel tijm peterselie laurier selderijstelen en ui

Bereidingswijze van het recept

  1. Blancheer de schenkel en zet een pan op met twee liter water.

  2. Doe de geblancheerde schenkel in de pan en zet het vuur hoog en breng het water aan de kook.

  3. Draai, als het water kookt, het vuur lager, zodat het water tegen het kookpunt blijft.

  4. Voeg nu de gewassen en gesneden garni aan het water toe en laat het geheel 5 uur trekken.

  5. Haal dan het vlees uit de bouillon en zeef vervolgens de bouillon, zodat er geen garni meer in zit.

  6. Nu kunt u de bouillon gebruiken om allerlei soepen en sauzen te maken,maar u kunt ook gewoon een kopje bouillon nemen, breng dit op smaak met wat peper en zout.