Recept: Heldere minestronesoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr macaroni
2 grote uien
1 grote paprika groen
1 grote paprika rood
80 gr rundergehakt
50 gr tomatenpuree
50 gr tomatenketchup
1 l bouillon
Zout
Peper
Oregano
Soep aroma maggi

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Zet de bouillon op een laag vuurtje en voeg hieraan de gesneden uien toe.

  3. Zet een pan met water op en kook hierin de macaroni met wat zout gaar.

  4. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg deze aan de bouillon toe.

  5. Maak het gehakt op smaak met wat peper en zout en rol hiervan mooie gelijkmatige balletjes en voeg deze aan de zachtjes kokende bouillon toe.

  6. Voeg de gare macaroni met wat oregano aan de soep toe.

  7. Meng de tomatenpuree en ketchup door de bouillon.

  8. Breng de soep op smaak met zout, peper en maggi en laat hem dan nog ongeveer een half uurtje zachtjes koken.

  9. Serveer de soep met stukjes geroosterd brood.