Recept: Heldere kikkerbillensoep met venkel

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
160 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 soepkip
2 uien
2 preien
1 kleine selderijknol
4 wortelen
1 1/2 liter water
Peper
Zout
Tijm
Laurier
250 gr visgraten van tong en tarbot
1/2 liter droge witte wijn
250 gr kikkerbillen
100 gr tomatenpuree
150 gr rundergehakt
4 eiwitten
1/2 dl Pastis Franse anijs likeur
1 venkelknol

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een bouillon van de soepkip, de uien, de helft van de prei, selderij en wortelen en het water.

  2. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.

  3. Maak de visgraten schoon en zeef er de bouillon op en voeg de wijn toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken, zonder echt door te koken.

  4. Zeef de bouillon opnieuw en schep er zorgvuldig het vet af, kook er de kikkerbilletjes in gaar, schep ze uit de bouillon en haal er het vlees af.

  5. Snijd de rest van de prei, selderij en wortelen fijn en vermeng ze met de tomatenpuree, het rundergehakt en de eiwitten.

  6. Proef de bouillon en kruid zo nodig bij met peper en zout.

  7. Voeg de Pastis toe en breng de soep aan de kook en roer er het groentemengsel door en breng de soep weer aan de kook.

  8. Zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes trekken.

  9. De bouillon zal nu helder worden en het groentemengsel zal een koek vormen boven de soep.

  10. Haal de stelen van de venkel, snijd hem doormidden, verwijder de harde kern, snijd de bladeren in kleine dobbelsteentjes en kook die in wat gezouten water beetgaar, bewaar het groene loof om in de soep te strooien.

  11. Schenk de soep voorzichtig door een over een pan gespannen neteldoek of zuivere vaatdoek en let erop dat u de groenten niet perst.

  12. Verdeel het kikkerbilletjesvlees en de venkel over de soepkommen, schep er de heldere bouillon op en strooi er het venkelloof over.