Recept: Heldere groentensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
105 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
100 gr rundergehakt
300 gr gesneden soepgroenten
100 gr vermicelli
1 1/2 l runderbouillon
40 gr aardappelmeel
Zout
Peper
Soep aroma Maggi
Peterselie
Bieslook
300 gr gesneden soepgroenten
100 gr vermicelli
1 1/2 l runderbouillon
40 gr aardappelmeel
Zout
Peper
Soep aroma Maggi
Peterselie
Bieslook
Bereidingswijze van het recept
Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.
Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van en kook de balletjes gedurende 15 minuten in het kokende water gaar.
Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar.
Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon en breng deze weer aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel een uur trekken.
Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe en maak de soep op smaak met wat peper, zout en voeg nog wat water toe.
Breng de soep aan de kook en bindt deze met het aangemaakte aardappelmeel.
Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan de soep toe.