Recept: Goulashsoep met rode nierbonen

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr varkenspoulet
2 uien
1 teentje knoflook
600 gr aardappelen
2 el olie
1 el tomatenpuree
2 blikjes kidney beans
500 gr tomatenmoes
1/2 tl chilipoeder
1 bouillontablet
Peper
Zout
1 rode Spaanse peper
1 pakje diepvries prinsessenboontjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes en pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.

  2. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.

  3. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin in de hete olie en voeg de ui, knoflook en aardappelen toe en laat ze even meestoven.

  4. Voeg de tomatenpuree, uitgelekte bonen, tomatenmoes, chilipoeder en bouillon toe en kruid met peper en zout.

  5. Giet er 1/2 liter water bij.

  6. Snijd de spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de soep en laat deze 45 minuten zachtjes pruttelen.

  7. Voeg 15 minuten voor het einde van de gaartijd de boontjes toe.

  8. Lekker met stokbrood.