Recept: bimi met citroenmozzarella

Meer recepten in de categorie:

Bijgerechten, Groenten

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

50 gram pijnboompitten
2 bollen mozzarella
4 eetlepels olijfolie
1/2 citroen schoongeboend
500 gram bimi of broccoli

Bereidingswijze van het recept

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.

  2. Laat ze afkoelen.

  3. Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over.

  4. Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella, breng op smaak met zout en versgemalen peper.

  5. Snijd de houtachtige uiteinden van de bimi en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 7 minuten beetgaar.

  6. Doe de bimi in een schaal,verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.