Recept: Eendensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 lente uitjes
1 el plantaardige olie
2 1/2 cm gemberwortel
100 gr gekookt eendevlees in reepjes
100 gr wintermeloen in dunne plakjes alleen in blik te koop in speciaalzaken
1 1/2 liter kippe of eendebouillon
Zout
1 mespunt ve tsin
2 el Shau Hsing wijn of droge sherry
2 tl maizena opgelost in een beetje bouillon
Versgemalen peper
1 el plantaardige olie
2 1/2 cm gemberwortel
100 gr gekookt eendevlees in reepjes
100 gr wintermeloen in dunne plakjes alleen in blik te koop in speciaalzaken
1 1/2 liter kippe of eendebouillon
Zout
1 mespunt ve tsin
2 el Shau Hsing wijn of droge sherry
2 tl maizena opgelost in een beetje bouillon
Versgemalen peper
Bereidingswijze van het recept
Bak eerst de lente uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe.
Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van en doe die samen met de overige ingredienten in de bouillon en breng de soep aan de kook.
Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maizena en breng de soep op smaak met wat zout en peper.
Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct.