Recept: Courgettesoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 el olijf of zonnebloemolie
1 ui
1 teentje knoflook
50 gr rijst
1 liter kippebouillon
2 grofgeraspte courgettes
Zout
Peper
1 eidooier
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 el fijngehakte peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
50 gr rijst
1 liter kippebouillon
2 grofgeraspte courgettes
Zout
Peper
1 eidooier
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten voeg de rijst toe en bak deze even mee.
Voeg nu de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is en maak de soep op smaak met wat zout en peper.
Neem de pan soep van de hittebron af en roer er de eidooier door.
Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie.