Recept: Bruine bonensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr bruine bonen
1 laurierblad
4 gesnipperde teentjes knoflook
Mespunt cayennepeper
Schil van 1/2 sinaasappel
150 gr in dobbelsteentjes gesneden gekookte ham
200 gr in dobbelsteentjes gesneden ontbijtspek
2 gesnipperde uien
1 grote sinaasappel
2 el gehakte peterselie
250 gr kleingesneden corned beef
1 klein blikje cocktailworstjes
Zout
Vers gemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water,vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter en breng de bonen in het water aan de kook.

  2. Voeg het laurierblad toe met de knoflook,cayennepeper en de sinaasappelschil.

  3. Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken en voeg dan de ham met het spek en de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden en voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken, vooeg ook de peterselie met de corned beef en de worstjes toe.

  5. Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op smaak met zout en peper.

  6. Bij deze soep kunt u drooggekookte rijst serveren, waarvan iedereen naar wens kan nemen De rijst wordt door de soep geroerd.