Recept: Bouillon met omelet

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met zuivel
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
180 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 laurierblaadjes
1 tl tijm
8 peperkorrels
8 cl Malagawijn
Peper
Zout
Madeira
Voor de omelet
3 eierdooiers
1/2 dl slagroom
Peper
Zout
12 takjes kervel
1 el boter
Peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe 3 liter water, de schenkel en de botten in een pan, breng dit langzaam aan de kook en schuim regelmatig af.

  2. Voeg de groenten en de kruiden toe en laat de soep zonder deksel tegen de kook aan 2 1/2 uur trekken.

  3. Hang een zeef boven een andere pan, leg daar een doek in en schenk de soep door de zeef laat de soep afkoelen en verwijder de vetlaag.

  4. Doe de eierdooiers, de slagroom, zout en peper in een kom, knip de kervel erboven fijn en klop dit door elkaar.

  5. Verhit de boter in een koekenpan, schenk het eiermengsel erin en bak de omelet met het deksel op de pan.

  6. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit of snijd in hele fijne reepjes.

  7. Verwarm de bouillon, breng haar op smaak met de Malagawijn, peper en zout en schenk haar in de soepkommen, garneer met de omelet en de peterselie.

  8. Roer er aan tafel een scheutje Madeira door.

  9. Als u een dubbelgetrokken bouillon wilt maken, voeg dan 4 stengels bleekselderij, 200 gr winterwortel, 2 laurierblaadjes en 500 gr bouillon of soepvlees aan de ingekookte bouillon toe.

  10. Laat de bouillon zonder deksel tegen de kook aan nog 1 uur trekken en zeef haar opnieuw boven een andere pan.